Σούπα με ντομάτα και φασόλια

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά φασόλια με καραμελωμένη ντομάτα και σέσκουλα

Συστατικά

  • 1 φλ. φασόλια
  • 2 κρεμμύδια
  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
  • 1 φινόκιο
  • 1 κ. σούπας ξύδι
  • 4 φλ. ζωμός λαχανικών
  • 1 ματσάκι σέσκουλα
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε τα φασόλια, ένα κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, τέσσερα σκόρδα λιωμένα και τη δάφνη και σκέπασέ τα με νερό.
  • Πρόσθεσε μπόλικο αλάτι, χαμήλωσε τη φωτιά και βράσε για 35 με 40 λεπτά, μέχρι τα φασόλια να μαλακώσουν
  • Ζέστανε δύο κουταλιές λάδι σε μια κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά και πρόσθεσε την ντομάτα και αλατοπίπερο και μαγείρεψε μέχρι να καραμελώσουν για περίπου πέντε λεπτά.
  • Σπάσε με μια κουτάλα τις ντομάτες, ξύνοντας ελαφρώς την κατσαρόλα για τα καραμελωμένα υπολείμματα και μαγείρεψε για άλλα πέντε λεπτά.
  • Αφαίρεσε τις ντομάτες και στην κατσαρόλα ζέστανε άλλες δύο κουταλιές λάδι, πρόσθεσε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το φινόκιο σε λεπτές φέτες και τέσσερα λιωμένα σκόρδα, με αλατοπίπερο.
  • Μαγείρεψε για περίπου οκτώ λεπτά και πρόσθεσε το ξύδι, τις ντομάτες και τα φασόλια με το ζωμό λαχανικών.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, άφησε να βράσει το φαγητό για μισή ώρα με 45 λεπτά.

Read More

And More