Σούπα με τορτελίνια

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ελαφριά σούπα λαχανικών με τορτελίνια τυριού και σπανάκι

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σέλερι ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
  • 2 μέτρια λεμόνια
  • 5 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 400 gr τορτελίνια με τυρί
  • 180 gr baby σπανάκι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και σοτάρισε για περίπου έξι λεπτά.
  • Στύψε τα λεμόνια και διατήρησε το ξύσμα ενός λεμονιού.
  • Ρίξε το ξύσμα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά και σοτάρισε για ένα λεπτό.
  • Πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου και τα τορτελίνια και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου έξι λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σπανάκια και το χυμό λεμονιού και συνέχισε το βρασμός για άλλο ένα λεπτό.

Read More

And More