Σούπα με τορτελίνια και κοτόπουλο

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένα πιάτο ιδανικό για τις κρύες μέρες. Τα αγαπημένα τορτελίνια συνοδεύουν το κοτόπουλο σε μια light σούπα.
Θερμίδες: 254/ μερίδα

Συστατικά

  • 2κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 2 στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα κομμένα σε κομμάτια
  • 1/2κ. γλυκού πιπέρι
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλα καρότα κομμένα σε φέτες
  • 3/4κ. γλυκού ρίγανη
  • 1/4κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 5+1/4φλ. ζωμό κοτόπουλου χωρίς αλάτι
  • 250γρ. τορτελίνια με γέμιση τυριού
  • 1/4φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Τοποθέτησε μια αντικολλητική κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Ρίξε μέσα ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο.
  • Στη συνέχεια, πρόσθεσε τα στήθη κοτόπουλου, 1/8 αλάτι κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
  • Μαγείρεψε μέχρι το κοτόπουλο μέχρι να γίνει ελαφρώς λευκό.
  • Μετέφερέ το σε ένα πιάτο.
  • Στην ίδια κατσαρόλα πρόσθεσε το υπόλοιπο 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο, το πράσο, τα καρότα, τη ρίγανη, το υπόλοιπο 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, το κόκκινο πιπέρικαι 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  • Μαγείρεψε για 5 λεπτά περίπου.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και μαγείρεψε για 1 λεπτό.
  • Πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου και άφησέ τα να πάρουν μια βράση.
  • Χαμήλώστε τη φωτιά και άφησέ τα να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε τα τορτελίνια και μαγείρεψε για 5 λεπτά ακόμα.
  • Ανακάτεψε το μαϊντανό μέσα στην κατσαρόλα.
  • Χώρισε τη σούπα σε 6 πιάτα.

Tip


Read More

And More