Σούπα με σπανάκι και κριθαράκι

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή και κρεμώδης σούπα με σπανάκι και μυρωδάτο αυγολέμονο

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γλυκού μπούκοβο
  • 300 gr σπανάκι
  • 1 1/2 φλ. κριθαράκι
  • 8 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 4 μεγάλα αυγά
  • χυμός από τρία λεμόνια
  • αλάτι
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το λάδι και σοτάρισε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για περίπου τρία λεπτά.
  • Ανέβασε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς δυνατή και πρόσθεσε το μπούκοβο, το σπανάκι και το κριθαράκι και σοτάρισε για ένα λεπτό.
  • Πρόσθεσε το ζωμό και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε ξανά τη φωτιά και σιγόβρασε για 15 λεπτά.
  • Αφαίρεσε την κατσαρόλα από τη φωτιά και άφησέ τη να κρυώσει ελαφρώς.
  • Σε ένα μπολ χτύπησε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να αφρίσουν και σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τους κρόκους με το χυμό λεμονιού.
  • Μόλις φουσκώσουν τα ασπράδια πρόσθεσε το μείγμα των κρόκων και ανακατεύοντας συνεχώς ρίξε σιγά-σιγά μερικές κουταλιές από το ζεστό ζωμό της σούπας.
  • Όταν το μείγμα πάρει τη θερμοκρασία της σούπας, ριξ’ το στην κατσαρόλα προσεκτικά, φροντίζοντας να ανακατεύεις καλά, ώστε να μην “κόψουν” τα αυγά.
  • Πρόσθεσε αλατοπίπερο και σέρβιρε πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό και παρμεζάνα.

Read More

And More