Σούπα στρατσιατέλα

50' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες

Μια παραδοσιακή σούπα που έχει το όνομα λατρεμένου παγωτού. Ο όρος στρατσιατέλα αναφέρεται σε μια σούπα που μοιάζει με το δικό μας αυγολέμονο, μόνο που στο χτυπημένο αυγό έχει νόστιμη παρμεζάνα! Θα την ετοιμάσεις γρήγορα και εύκολα.

Συστατικά

  • 1 λίτρο ζωμό κότας
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1/3 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κ.γ. κουταλάκι αλάτι
  • 2 φλιτζάνια σπανάκι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το ζωμό να σιγοβράσει σε μέτρια κατσαρόλα.
  • Ανακάτεψε τα αυγά, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό και το αλάτι.
  • Ρίξε λίγο, λίγο το μίγμα στο ζωμό ανακατεύοντας.
  • Συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να ενσωματωθούν τα αυγά, περίπου 1′ λεπτό.
  • Πρόσθεσε το σπανάκι και ανακάτεψε.
  • Σέρβιρε αμέσως.

Tip


Read More

And More