Σούπα βελουτέ με αβοκάντο και noodles κολοκυθιού

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια γευστική σούπα που σερβίρεται κρύα και ζεστή. Αποθήκευσέ τη στο ψυγείο έως και τρεις μέρες και απόλαυσέ την κάθε στιγμή.
Θερμίδες: 126/ μερίδα

Συστατικά

  • 2κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
  • 3+1/2φλ. ζωμό λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
  • 2κ. σούπας ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
  • 1/2 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
  • 2κ. σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • Κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές λωρίδες (zoodles)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζέστανε το ελαιόλαδο.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σόταρε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ένα ξύλινο κουτάλι.
  • Πρόσθεσε τα κολοκυθάκια σε κύβους και σόταρε για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
  • Πρόσθεσε το ζωμό λαχανικών και άφησέ τα να πάρουν βράση.
  • Αφαίρεσε το τηγάνι από τη θερμότητα.
  • Πρόσθεσε το δυόσμο, το αβοκάντο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακάτεψε.
  • Πρόσθεσε όλο το μείγμα του τηγανιού μέσα σε ένα μπλέντερ και χτύπησέ τα μέχρι να λιώσουν τα υλικά.
  • Πρόσθεσε το χυμό λεμονιού και ανακάτεψε με μια κουτάλα.
  • Μοίρασε σε 4 πιάτα και πρόσθεσε από πάνω τα zoodles.

Tip


Read More

And More