Σούπα βελουτέ με φακές

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Κρατήσαμε την παράδοση και την εξελίξαμε λίγο. Οι αγαπημένες μας φακές εμφανίζονται σε βελουτέ μορφή, διατηρώντας τη γεύση και gourmet ύφος.
Θερμίδες: 139/ μερίδα

Συστατικά

  • 1κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 3/4φλ. κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1/4φλ. σούπας φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • 1/2κ. γλυκού σκόνη κύμινο
  • 1φλ. φακές
  • 1 μικρή πατάτα κομμένη σε κύβους
  • 4φλ. ζωμό λαχανικών
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλατοπίπερο για τη γεύση
  • Λίγο γιαούρτι για το σερβίρισμα
  • Ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια για το σερβίρισμα
  • Φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε το λάδι, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Μαγείρεψε για 10 λεπτά περίπου.
  • Πρόσθεσε το 1/4φλ. κόλιανδρο, το κύμινο και μαγείρεψε για 1 λεπτό ακόμα.
  • Πρόσθεσε τις φακές, την πατάτα, το ζωμό και τη δάφνη.
  • Άφησέ το να πάρει μια βράση.
  • Μείωσε τη θερμοκρασία, σκέπασε με ένα καπάκι την κατσαρόλα και μαγείρεψε για 30 λεπτά περίπου.
  • Αφαίρεσε το φύλλο δάφνης και πολτοποίησε τη σούπα στο μπλέντερ.
  • Ρυθμίστε σούπα με αλάτι και πιπέρι, στη συνέχεια, κουτάλα σε μπολ και από πάνω με κρέμα γάλακτος, τα κρεμμυδάκια και το κόλιαντρο, εάν είναι επιθυμητό? σερβίρετε αμέσως.
  • Σέρβιρε σε 4 μπολ και πρόσθεσε από πάνω λίγο γιαούρτι, λίγα κρεμμυδάκια και λίγο κόλιανδρο.

Tip


Read More

And More