Σουπιές με σπανάκι, λεμονάτες

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Οι σουπιές και γενικά τα μαλάκια είναι ένας καλός τρόπος να εντάξεις τα προϊόντα της θάλασσας στη διατροφή σου και να τα “παντρέψεις” με λαχανικά!

Συστατικά

  • 1 κιλό σουπιές
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 15 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • λίγα φυλλαράκια δυόσμο
  • 300 γρ. λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • κύμινο
  • χυμό από 1 λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζεματίζουμε τις σουπιές (κρατάμε το ζωμό τους) και τις κόβουμε κομμάτια.
  • Κατόπιν καθαρίζουμε, κόβουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι. Το ζεματίζουμε και αυτό (ίσα που τα βουτάμε στο ζεστό νερό) και το στραγγίζουμε.
  • Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον μάραθο.
  • Ρίχνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τις σουπιές. Έπειτα ρίχνουμε το σπανάκι.
  • Προσθέτουμε και μια κουταλιά ζωμό από τις σουπιές καθώς και το αλάτι. (Δεν βάζουμε πολύ ζωμό ή νερό γιατί το σπανάκι βγάζει το δικό του και βράζει γρήγορα).
  • Μόλις πάρει βράση το περιεχόμενο της κατσαρόλας, προσθέτουμε τον άνηθο και τον μάραθο.
  • Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Περιμένουμε ώσπου να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει με το λάδι.
  • Ρίχνουμε το λεμόνι 1 λεπτό πριν κατεβάσουμε το λάδι από τη φωτιά.

Tip

Αν θέλουμε προσθέτουμε κι άλλο λεμόνι, ανάλογα με το πόσο ξινό θέλουμε το φαγητό.

Read More

And More