Σούσι με λουκανικό, σολομό και τυρί κρέμα

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Δοκίμασε την τέχνη σου στο τύλιγμα φύλλου… Βάλε τα πιο φρέσκα και νόστιμα υλικά και σέρβιρε σούσι που θα ζήλευε ακόμη και ο Mr. Μιγάγκι!!

Συστατικά

  • 6 φύλλα nori
  • 3 φλιτζάνια sushi rice
  • 1 αβοκάντο
  • 9 μικρά λουκανικάκια
  • 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά
  • 6 πράσινα κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι κόλιαντρο
  • 120 γρ. καπνιστό σολομό
  • 120 γρ. τυρί κρέμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε τα λουκανικάκια στη μέση  και όλα τα υπόλοιπα υλικά σου σε λεπτές λωρίδες
  • Για να πετύχει το ρολάκι καλό είναι να χρησιμοποιήσεις μπαμπού εξάρτημα για το τύλιγμα (θα το βρεις σε όλα τα σουπερ μάρκετ και τα καταστήματα πώλησης γιαπωνέζικων προϊόντων)
  • Άπλωσε ρύζι επάνω σε ένα φύλλο σε λεπτή στρώση. Στη μέση του φύλλου βάλε τα λουκανικάκια, τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, κόλιαντρο και τυρί κρέμα σε μια λεπτή γραμμή
  • Τύλιξε σφιχτά γυρίζοντας το μπαμπού μαζί με το φύλλο και πιέζοντας καλά το ρύζι
  • Συνέχισε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα nori
  • Άφησε να σταθούν για λίγο και κόψε σε μικρά κομματάκια και αιχμηρό μαχαίρι. Σέρβιρε με wasabi, σος σόγιας και πίκλες τζίντζερ

Tip


Read More

And More