Σουβλάκια γαλοπούλας με τοματάκια cherry

1,5 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ψητό φιλέτο γαλοπούλας, μαριναρισμένο σε αρωματικό τζίντζερ και χυμό πορτοκάλι. Τα ετοιμάζουμε με ολόκληρα τοματάκια cherry στα ενδιάμεσα για να γίνουν πιο ζουμερά και απολαυστικά
106 Θερμίδες/Σουβλάκι

Συστατικά

  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κομμάτι φρέσκο τζίντερ τριμμένο χοντρά
  • Το ξύσμα και το χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 3 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. σόγια σος
  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 2 μικρά στήθη γαλοπούλας χωρίς πέτσα κομμένο σε κυβάκια
  • 30 τοματάκια τσέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Λιώσε το σκόρδο, το τζίντζερ, το ξύσμα και τα κρεμμυδάκια να γίνουν μια πάστα. Πρόσθεσε και το μέλι με το χυμό πορτοκάλι, τη σόγια και το ηλιέλαιο και ανακάτεψε
  • Βάλε τη γαλοπούλα σε ένα μπολ και περίχυσε με το μείγμα που έφτιαξες, αφήνοντας να μαριναριστεί για μία ώρα τουλάχιστον
  • Πέρασε ένα κυβάκι κοτόπουλο και ένα τοματάκι εναλλάξ σε 10-15 ξυλάκια σουβλάκι
  • Ψήσε στο γκριλ του φούρνου ή τα κάρβουνα, γυρίζοντας τακτικά να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Παράλληλα άλλειψε με τη μαρινάδα ανά διαστήματα
  • Τα σουβλάκια σου είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Μπορείς αν τα προτείνεις με λίγη μαρινάρα σος

Tip


Read More

And More