Σουβλάκια γαρίδας

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστές γαρίδες ψητές με μπούκοβο και λεμόνι

Συστατικά

  • 1 1/2 φλ. μαϊντανός
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. ρίγανη
  • 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κ. σούπας ξύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού μπούκοβο
  • 1 kg γαρίδες
  • 10 ξύλινα καλαμάκια
  • 1 λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Λιώσε το σκόρδο και ανακάτεψέ το στο μπλέντερ με τον μαϊντανό, το λάδι, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού, το ξύδι, μισό κουταλάκι αλάτι και το μπούκοβο, μέχρι να γίνει μια πάστα.
  • Ρίξε στις γαρίδες το υπόλοιπο αλάτι, ανακάτεψέ τες καλά και άφησέ τε για 15 λεπτά να “σταθούν”.
  • Ρίξε όλα τα ξύλινα καλαμάκια σε ένα μεγάλο μπολ με νερό να μουλιάσουν για περίπου 20 λεπτά.
  • Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ και βάλε μια σχάρα να καεί.
  • Κόψε το λεμόνι σε δέκα φέτες και πέρασε μία σε κάθε καλαμάκι και από πάνω περίπου πέντε γαρίδες στο καθένα.
  • Μόλις κάψει η σχάρα στο φούρνο, αφαίρεσέ την προσεκτικά και τοποθέτησε πάνω τα σουβλάκια γαρίδες σε μία μόνο στρώση.
  • Ψήσε στο φούρνο για περίπου τέσσερα λεπτά, γύρισε τα καλαμάκια και ψήσε για άλλο ένα λεπτό από την άλλη πλευρά.
  • Σέρβιρε σε μια πιατέλα συνοδευόμενη από την πάστα μαϊντανού που έφτιαξες προηγουμένως.

Read More

And More