Σουβλάκια κοτοπουλου με βερίκοκο

3 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Πέρασε νόστιμα βερίκοκα μαζί με το κοτοπουλάκι σου… Θα γίνει πιο ζουμερό, γλυκό και υπέροχα αρωματισμένο.

Συστατικά

  • 1 κιλό ξεκοκκαλισμένο μπούτι κοτόπουλο σε κομματάκια
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 5-6 ντοματούλες τσέρι
  • 1 κομμάτι τζίντζερ
  • 6 ώριμα, σφιχτά βερίκοκα…
  • 1 σφηνάκι σόφια σος
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τα ξυλάκια να μουλιάσουν σε ένα ποτήρι με νερό
  • Βάλε το κρέας σε ένα μπολ και πρόσθεσε τη σόγια σος, ελαιόλαδο και 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, την πάπρικα, το κύμινο, το τζίντζερ καθαρισμένο και ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι
  • Σκέπασε το μπολ και άφησε το κοτόπουλο αν μαριναριστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες
  • Στο μεταξύ κόψε τα υπόλοιπα κρεμμυδάκια κατά μήκος, τα ντοματάκια στα δύο και τα βερίκοκα
  • Στράγγιξε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και πέρασε εναλλάξ κομματάκια στα ξυλάκια με ντοματίνια και κομμάτια κρεμμύδι
  • Ψήσε τα σουβλάκια στο μπάρμπεκιου για μερικά λεπτά ή ακόμη και σε αντικολλητικό τηγάνι να πάρουν ελαφρύ χρώμα

Tip


Read More

And More