Σουβλάκια με χοιρινό και μήλο

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Έχεις κουραστεί από τις ίδιες γεύσεις; Μήπως να κάνεις μικρές επαναστάσεις στη μαγειρική σου; Όπως να προσθέσεις ένα κομματάκι μήλο ανάμεσα στα τρυφερά κομμάτια χοιρινού για το σουβλάκι σου! 

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο
  • 2 κ.σ. Μηλόξυδο
  • 1 κ.σ. Πελτέ ντομάτας
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο +λίγο ακόμα για το γκριλ
  • 700 γραμμ ψαρονέφρι κομμένο σε 16 κύβους
  • 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε 8 κομμάτια
  • 1 ξινόμηλο καθαρισμένο κομμένο σε 8 κομμάτια
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 4 καλαμάκια (ξύλινα ή μεταλλικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το γκριλ σε μέτρια προς ψηλή ένταση
  • Φτιάξε τη σως: σε ένα μεγάλο μπολ βάλε τη μαρμελάδα, το ξύδι, τον πελτέ και 1 κ.σ. λάδι. Αλατοπιπέρωσε. Άφησέ το στην άκρη
  • Ετοίμασε τα καλαμάκια: πέρασε εναλλάξ 4 κύβους χοιρινό, 2 κομμάτια κρεμμύδι και δύο μήλο σε κάθε καλαμάκι. Ξεκίνα με το χοιρινό και τελείωσε με μήλο. Ράντισε τα καλαμάκια με την υπόλοιπη κουταλιά λάδι. Αλατοπιπέρωσε
  • Λάδωσε ελαφρά τη σχάρα του γκριλ. Βάλε τα καλαμάκια. Σκέπασέ τα με αλουμινόχαρτο και ψήσε 6-8 λεπτά γυρίζοντάς τα μια δυο φορές
  • Άλειψε τα καλαμάκια με σως και συνέχισε το ψήσιμο αλείφοντας αρκετές φορές με σως μέχρι το χοιρινό να ψηθεί καλά και να καραμελώσει ή σάλτσα

Tip

Βούτηξε τα ξύλινα καλαμάκια σε νερό πριν τα χρησιμοποιήσεις. Θα φουσκώσουν και δεν θα αφήσουν ακίδες στο σουβλάκι σου...

Read More

And More