Σπαγγέτι aglio e olio με λαχανίδα

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστή μακαρονάδα με μπόλικο kale και άρωμα σκόρδου

Συστατικά

  • 3 ματσάκια λαχανίδα (kale)
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • αλάτι, πιπέρι
  • τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε άφθονο αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα άφησέ τη στη φωτιά μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός.
  • Αφαίρεσε τα φύλλα της λαχανίδας από τα κλωνάρια και κοψ’ τα σε λωρίδες.
  • Βάλε το kale να βράσει στο καυτό νερό για περίπου δύο λεπτά, μέχρι να σκουρύνει το χρώμα τους και να μαλακώσουν.
  • Μόλις ετοιμαστούν βγαλ’ τα με μια τσιμπίδα από το νερό (διατήρησέ το για τα μακαρόνια στην κατσαρόλα) και σε ένα σουρωτήρι άφησέ τα κάτω από τη βρύση με κρύο νερό.
  • Κόψε το σκόρδο σε λεπτές φέτες, ζέστανε σε ένα τηγάνι το λάδι και βαλ’ τα να τσιγαριστούν με μπόλικο πιπέρι.
  • Ρίξε και το kale στο τηγάνι και τσιγάρισε τα υλικά για περίπου οκτώ λεπτά και αλατοπιπέρωσε καλά.
  • Βάλε τα ζυμαρικά να βράσουν στο νερό από το kale σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Μόλις ετοιμαστούν, μετάφερέ το στο τηγάνι με το kale, πρόσθεσε και ένα φλιτζάνι από το βραστό νερό και ανακάτεψε καλά για δύο λεπτά.
  • Σέρβιρε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με παρμεζάνα.

Read More

And More