Σπαγγέτι με κρέμα αβοκάντο και ζουμερά ντοματίνια

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά και light σπαγγέτι με κρέμα από αβοκάντο και σπανάκι και δροσερά ντοματίνια

Συστατικά

  • 340 gr σπαγγέτι
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 1/2 φλ. φύλλα βασιλικού
  • 1/2 φλ. φύλλα baby σπανάκι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 10 ντοματίνια
  • τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Καθάρισε και αφαίρεσε το κουκούτσι από τα αβοκάντο και ρίξ’ τα στο μπλέντερ.
  • Πρόσθεσε τον βασιλικό, το σπανάκι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και το αλάτι και χτύπησέ τα για ένα λεπτό.
  • Ρίξε σιγά-σιγά το λάδι στο μπλέντερ και συνέχισε να χτυπάς τα υλικά μέχρι να γίνει το μείγμα λείο και ομοιογενές.
  • Σούρωσε τα σπαγγέτι και μετάφερέ τα ξανά στην κατσαρόλα.
  • Πρόσθεσε την κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο και ανακάτεψε καλά, ώστε να καλυφθούν πλήρως τα ζυμαρικά.
  • Σέρβιρε με τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα.

Read More

And More