Σπαγγέτι με γαρίδες και λεμόνι

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Εναλλακτική γαριδομακαρονάδα με ελιές, λεμόνι και κρουτόν

Συστατικά

  • 170 gr σπαγγέτι
  • 1/4 φλ. κρουτόν
  • 1/4 φλ. βασιλικός
  • 1 1/2 κ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 20 μεγάλες γαρίδες
  • 1/4 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1/4 φλ. λευκό κρασί
  • 1 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 6 ελιές χωρίς κουκούτσι
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τα κρουτόν με μισή κουταλιά βασιλικό και μια κουταλιά ξύσμα λεμονιού.
  • Ζέστανε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία φωτιά και τσιγάρισε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Πρόσθεσε τις γαρίδες και αλάτι και ψήσε για περίπου δύο λεπτά μέχρι να ασπρίσουν οι γαρίδες.
  • Ρίξε στο τηγάνι και το ζωμό, το κρασί, το χυμό λεμονιού και τις ελιές και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε τα ζυμαρικά, τον υπόλοιπο βασιλικό και το ξύσμα, ανακάτεψε καλά και αφαίρεσε από τη φωτιά.
  • Σέρβιρε με τα κρουτόν, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και όσο είναι ακόμα ζεστό το πιάτο.

Read More

And More