Σπαγγέτι με γαρίδες και χτένια σε σάλτσα μανιταριών και κρασιού

Σπαγγέτι με γαρίδες και χτένια σε σάλτσα μανιταριών και κρασιού | tlife.gr
Εύκολη
2 μερίδες
30 λεπτά

Λαχταριστή μακαρονάδα θαλασσινών με μανιτάρια, αρακά και μαϊντανό

Συστατικά
  • 8 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
  • 6 μεγάλα χτένια καθαρισμένα
  • 1/2 κ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών
  • 5 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1-1/2 φλ. μανιτάρια λεπτοκομμένα
  • 1/2 φλ. αρακάς
  • 1/4 φλ. εσαλότ τριμμένο
  • 1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 120 gr σπαγγέτι no3
  • 1/4 φλ. + 1 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1/2 κ. γλυκού μπούκοβο
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι
Τρόπος μαγειρέματος
  • Αφού καθαρίσεις, στέγνωσε καλά τις γαρίδες και τα χτένια και πασπάλισέ τα με το μείγμα μπαχαρικών.
  • Σε ένα μικρό τηγάνι ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε τα μανιτάρια για τρία λεπτά.
  • Πρόσθεσε τον αρακά και σοτάρισε για άλλα τρία λεπτά.
  • Αφαίρεσε τα λαχανικά από το τηγάνι και σοτάρισε μόνο του το τριμμένο εσαλότ με άλλη μία κουταλιά λάδι για δύο λεπτά.
  • Ρίξε και το κρασί στο τηγάνι, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε μέχρι να απορροφηθεί.
  • Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράσε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα, κρατώντας μισό φλιτζάνι βραστό νερό.
  • Ρίξε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με το εσαλότ και πρόσθεσε 1/4 φλιτζανιού μαϊντανό, το σκόρδο, το μπούκοβο, το αλάτι, τα μανιτάρια με τον αρακά και μία κουταλιά λάδι.
  • Ανακάτεψε τα υλικά, προσθέτοντας όσο νερό χρειαστεί από το βραστό για να γίνει λεία η σάλτσα.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε τα χτένια με τις γαρίδες για τρία λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Πρόσθεσε και τα θαλασσινά στην μακαρονάδα, πασπάλισε με τον μαϊντανό και σέρβιρε.
Ψάχνετε κάποια συνταγή;
MENU
ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ