Σπαγγέτι με “καμένο” βούτυρο

Σπαγγέτι με “καμένο” βούτυρο | tlife.gr
5 μερίδες
25 λεπτά

Λαχταριστά ζυμαρικά με μπόλικο βούτυρο, παρμεζάνα και σκόρδο

Συστατικά
  • 450 gr σπαγγέτι
  • 10 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/4 κ. γλυκού μπούκοβο
  • 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Τρόπος μαγειρέματος
  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της θερμοκρασίας, σούρωσέ τα και άφησέ τα στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε δύο κουταλιές βούτυρο σε μέτρια φωτιά, μόλις αφρίσει πρόσθεσε το τρίμμα ψωμιού, τσιγάρισέ το για τρία με τέσσερα λεπτά και μετάφερέ το σε ένα μπολ.
  • Καθάρισε με χαρτί το τηγάνι, λιώσε το υπόλοιπο βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και μόλις αφρίσει πρόσθεσε το σκόρδο και το μπούκοβο, ανακατεύοντας για περίπου δύο λεπτά μέχρι να σκουρύνει το χρώμα του βουτύρου.
  • Βγάλε το τηγάνι από τη φωτιά και πρόσθεσε τα σπαγγέτι και την παρμεζάνα, ανακατεύοντας πολύ καλά.
  • Πρόσθεσε και το τρίμμα ψωμιού, το χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Ψάχνετε κάποια συνταγή;
MENU
ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ