Σπαγγέτι με κόκκινη σάλτσα και κεφτεδάκια

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια παραδοσιακή συνταγή με κόκκινη σάλτσα και κεφτεδάκια που ταιριάζει απόλυτα σε κάθε δίαιτα. Απόλαυσέ την για κυρίως χωρίς τύψεις.
Θερμίδες: 298/ μερίδα

Συστατικά

  • Για τα κεφτεδάκια:
  • 1φλ. ψωμί ολικής τριμμένο
  • 1/2φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 400γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 100γρ. χοιρινός κιμάς
  • 1 αυγό
  • 1/4φλ. φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1/4φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 3/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1+1/2κ. σούπας ελαιόλαδο
  • Για τη σάλτσα:
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3/4φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 700γρ. τοματοπολτός
  • 1/4φλ. νερό
  • 1κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι (τσίλι) νιφάδες
  • 3κ. γλυκού αποξηραμένα βότανα της επιλογής σου (μαϊντανός, βασιλικός, θυμάρι, ρίγανη)
  • 1κ. γλυκού αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα:
  • 300γρ. σπαγγέτι βρασμένο
  • Λίγη παρμεζάνα τριμμένη
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για τα κεφτεδάκια:
  • Τοποθέτησε το ψωμί και το κρεμμύδι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακάτεψέ τα καλά.
  • Πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα κεφτεδάκια, εκτός από το ελαιόλαδο.
  • Ανακάτεψε καλά με τα χέρια σου.
  • Πάρε μια δόση από το μείγμα με ένα κουτάλι της σούπας και πλάσε έτσι κάθε κεφτεδάκι. Επανέλαβε το ίδιο με όλο το μείγμα.
  • Πρόσθεσε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Πρόσθεσε τα κεφτεδάκια και μαγείρεψέ τα για 5 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμα.
  • Βάλε τα κεφτεδάκια σε ένα πιάτο και άφησέ τα στην άκρη.
  • Για τη σάλτσα:
  • Πρόσθεσε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο και σόταρε για 2 έως 3 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.
  • Πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και άφησέ τα να πάρουν μια βράση.
  • Έπειτα χαμήλωσε τη θερμοκρασία και άφησέ τα να σιγοβράσουν.
  • Μετέφερε τα κεφτεδάκια μέσα στη σάλτσα.
  • Μαγείρεψε τη σάλτσα και τα κεφτεδάκια για 10 λεπτά, γυρίζοντας και ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Σέρβιρε τα μακαρόνια σε 5 πιάτα και πρόσθεσε από πάνω τη σάλτσα και τα κεφτεδάκια.
  • Πασπάλισε με λίγη παρμεζάνα και μαϊντανό.

Tip


Read More

And More