Σπαγγέτι με κουνουπίδι και κάπαρη

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Σου φέρνουμε στο τραπέζι σου μια ξεχωριστή ιδέα για ένα αρωματικό σπαγγέτι με κουνουπίδι και κάπαρη!

Συστατικά

  • 4 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • μισό φλιτζάνι ψίχα ψωμιού
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • μισό φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.γλυκού ξύσμα λεμονιου
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • μισή κουταλίτσα αλάτι
  • 1 κ.γλυκού φρέσκο θυμάρι ή μισή ξερό
  • ένα κουνουπίδι του κιλού σε μπουκετάκια
  • 3 φλιτζ. ζωμό κότας με λιγότερο αλάτι
  • 2 κ.σούπας κάπαρη, καλά πλυμμένη
  • 1/3 φλιτζ. χυμό λεμονιού
  • 1/4 κ.γλυκού πιπέρι
  • ένα πακέτο σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας σου)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε σε μία μεγάλη κατσαρόλα αρκετό αλατισμένο νερό να βράσει.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε μέχρι να κάψουν 2 κ.σούπας από το λάδι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Ρίξε την ψίχα και μαγείρεψε για 3 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει το ψωμί ανακατεύοντας για να μην αρπάξουν (ίσως χρειαστεί και να χαμηλώσεις τη φωτιά αν βλέπεις ότι το ψωμί ψήνεται πολύ γρήγορα).
  • Ρίξε τη μία σκελίδα σκόρδο και σωτάρισε μέχρι να ψηθεί το σκόρδο.
  • Βάλε το μίγμα σε ένα μικρό μπολ και ρίξε το 1/4 της ποσότητας από την παρμεζάνα και το ξύσμα. Άφησέ το στην άκρη.
  • Στο ίδιο τηγάνι ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξε το κρεμμύδι και αλάτι. Σωτάρισε για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι ανακατεύοντας πού και πού.
  • Ρίξε μέσα το θυμάρι και το υπόλοιπο σκόρδο. Μαγείρεψε ανακατεύοντας για 30 δευτερόλεπτα.
  • Πρόσθεσε το κουνουπίδι, το ζωμό και την κάπαρη.
  • Σκέπασε το σκεύος και μαγείρεψε για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι.
  • Ρίξε το χυμό λεμονιού και πιπέρι.
  • Στο νερό που βράζει στη μεγάλη κατσαρόλα βράσε τα ζυμαρικά σου 2 λεπτά λιγότερο από όσο λέει το πακέτο.
  • Στράγγισέ τα και ξαναρίξ’ τα στην κατσαρόλα.
  • Ρίξε το μίγμα με το κουνουπίδι στα μακαρόνια. Μαγείρεψε για 5 λεπτά ακόμη ή μέχρι να είναι τα ζυμαρικά αλ ντέντε.
  • Βάλε κάθε μερίδα ζυμαρικών σε βαθύ μπολ, πασπάλισε με την ψημένη ψίχα και το υπόλοιπο τυρί.
  • Εάν θέλεις μπορείς να ρίξεις λίγο έξτρα θυμάρι.

Tip


Read More

And More