Σπαγγέτι με λεμονάτη σάλτσα

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες

Αν σου αρέσουν οι λεμονάτες γεύσεις, αυτή είναι η συνταγή σου. Έχει έντονο άρωμα, νόστιμη και αρκετά ελαφριά γεύση…

Συστατικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • Αλάτι
  • 3 λεμόνια
  • 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 240 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Πιπέρι
  • Φρέσκο βασιλικό ή ρόκα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Όσο βράζουν τα μακαρόνια, πλύνε τα λεμόνια και ξύσε σε τρίφτη για να πάρεις το ξύσμα τους
  • Στράγγιξε τα μακαρόνια και κράτησε 1 1/2 φλιτζάνι από το νερό
  • Άδειασε την κατσαρόλα σου από το νερό και πρόσθεσε το ελαιόλαδο, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού και ένα φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια σου για 2 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία
  • Ρίξε τα μακαρόνια σου στη σάλτσα και ανακάτεψε να πάρουν όλη τη σος, πρόσθεσε το τυρί  και 1/4 του φλιτζανιού χυμό λεμονιού ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί
  • Συμπλήρωσε με λίγο νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά σου ακόμη και πρόσθεσε τα φρέσκα λαχανικά (βασιλικό ή ρόκα)
  • Αλατοπιπέρωσε και σέβριρε με λίγη έξτρα παρμεζάνα

Tip

Μυστικά για να σουρώσεις καλά τα μακαρόνια εδώ

Read More

And More