Σπαγγέτι με pesto, λαχανικά και άρωμα λεμονιού

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια συνταγή που τρώγεται καλύτερα κρύα.

Θερμίδες: 298/ μερίδα

Συστατικά

  • 450γρ. σπαγγέτι
  • 2 καλαμπόκια, μόνο οι σπόροι
  • 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε κύβους
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη
  • 4 πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 2κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1/2φλ. έτοιμη πέστο
  • 500γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/4φλ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μαγείρεψε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας κι έπειτα στράγγιξέ τα καλά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το καλαμπόκι, το κολοκυθάκι, την πιπεριά και τα κρεμμύδια με το λάδι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαύρο πιπέρι.
  • Βάλε τα λαχανικά σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήσε τα σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, μαζί με το πέστο και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ανακάτεψε τα μακαρόνια με την πέστο και τα λαχανικά.

Read More

And More