Σπαγγέτι με ψητά ντοματίνια και βούτυρο

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Καλοκαιρινά σπαγγέτι με ντοματίνια βουτύρου ψημένα στο φούρνο και αρωματισμένα με θυμάρι

Συστατικά

  • 5 κ. σούπας βούτυρο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο με το φλοιό
  • 2 κλωνάρια θυμάρι
  • 750 gr ντοματίνια
  • 230 gr σπαγγέτι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και άπλωσε τους κύβους βουτύρου, το σκόρδο και τα κλωνάρια θυμαριού σε ένα ταψί.
  • Τοποθέτησε από πάνω τα ντοματίνια, αλατοπιπέρωσέ τα και ψήσε στο φούρνο για 10 λεπτά.
  • Αφαίρεσε από το φούρνο και με ένα κουτάλι περίχυσε τα ντοματίνια με το λιωμένο βούτυρο.
  • Ξαναβάλε το ταψί στο φούρνο και ψήσε για άλλα 20 λεπτά.
  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σούρωσε τα σπαγγέτι και κράτησε μισό φλιτζάνι από το βραστό νερό.
  • Βγάλε τα ντοματίνια από το φούρνο, αφαίρεσε το θυμάρι, ξεφλούδισε το σκόρδο και λιώσ’ το με ένα πιρούνι και ανακάτεψε τα υλικά.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και πρόσθεσε το 1/3 από τα ντοματίνια.
  • Πρόσθεσε τα σπαγγέτι στο τηγάνι και ανακάτεψε τα υλικά, ρίχνοντας αλατοπίπερο.
  • Ρίξε και το βραστό νερό από τα ζυμαρικά στο τηγάνι και μόλις εξατμιστεί αφαίρεσε από τη φωτιά.
  • Σέρβιρε με τα υπόλοιπα ντοματίνια και πασπαλίζοντας με τα φύλλα βασιλικού και την παρμεζάνα.

Read More

And More