Σπαγγέτι με σάλτσα από αβοκάντο

15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Γρήγορο και εύκολο πιάτο με “pesto” από αβοκάντο, σπανάκι και βασιλικό

Συστατικά

  • 350 gr σπαγγέτι
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 1/2 φλ. βασιλικός
  • 1/2 φλ. baby σπανάκι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1/4 γλ. ελαιόλαδο
  • 10 ντοματίνια
  • παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Κόψε τα αβοκάντο και βαλ’ τα στο μπλέντερ και πρόσθεσε τον βασιλικό, το σπανάκι, τα σκόρδα, το χυμό λεμονιού και αλάτι.
  • Χτύπα τα υλικά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα, προσθέτοντας λίγο- λίγο το λάδι.
  • Ρίξε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα βρασμένα σπαγγέτι και ανακάτεψε καλά.
  • Κόψε τα ντοματίνια στη μέση και πρόσθεσε και αυτά στα ζυμαρικά, με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Read More

And More