Σπαγγέτι με σάλτσα ψητής ντομάτας

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Πλούσια και απλή μακαρονάδα με ψητές ντομάτες και αντζούγιες

Συστατικά

  • 1 κονσέρβα ολόκληρες ντομάτες
  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • 6 φιλέτα αντζούγιες
  • 1/4 φλ. βούτυρο
  • 1/2 κ. γλυκού μπούκοβο
  • 1 συσκευασία σπαγγέτι
  • αλάτι, πιπέρι
  • παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ σπάσε τις ντομάτες με τα χέρια σου και ανακάτεψέ τες με τις αντζούγιες, το σκόρδο λιωμένο, το βούτυρο, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι.
  • Ψήσε τα υλικά σε αντικολλητικό χαρτί για περίπου 40 λεπτά.
  • Μόλις ετοιμαστούν με ένα πηρούνι λιώσε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένας χυλός.
  • Βράσε τα σπαγγέτι σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Διατήρησε μισό φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
  • Βάλε τα σπαγγέτι ξανά στην κατσαρόλα, πρόσθεσε τη σάλτσα και το βραστό νερό και ανακάτεψε καλά για τρία λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  • Σέρβιρε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα.

Tip


Read More

And More