Σπαγγέτι με spicy πέστο από παντζάρια

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη, γρήγορη και οικονομική pasta με κόκκινο πέστο από παντζάρια

Συστατικά

  • 450 gr σπαγγέτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλ. ωμά αμύγδαλα
  • 2 μεγάλα παντζάρια βρασμένα
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • τριμμένη παρμεζάνα
  • σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράσε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα.
  • Κόψε τα βρασμένα παντζάρια σε κυβάκια.
  • Στο μπλέντερ χτύπησε τα αμύγδαλα με το σκόρδο μέχρι να γίνουν πάστα.
  • Πρόσθεσε τα παντζάρια με το λάδι και το ξύδι και συνέχισε να χτυπάς μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα.
  • Αλατοπιπέρωσε το πέστο παντζαριού και ανακάτεψε λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
  • Όσο είναι τα σπαγγέτι ζεστά, πρόσθεσέ τους το κόκκινο πέστο και ανακάτεψέ τα καλά μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.
  • Σέρβιρε πασπαλίζοντας με μπόλικη παρμεζάνα και γαρνίροντας με το σχοινόπρασο.

Read More

And More