Σπαγγέτι ολικής με χρώμα από παντζάρι

1,5 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Εξαιρετική συνταγή για ένα σπαγγέτι με χρώμα, άρωμα και φυσικά υγεία αφού είναι ολικής άλεσης και συνδυάζει τα λαχανικά με τα ζυμαρικά!

Συστατικά

  • μισό κιλό παντζάρια (μόνο το βολβό) καλά πλυμμένα
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο +λίγο ακόμα
  • αλάτι
  • μισό φλιτζάνι καβουρδισμένα καρύδια
  • 1 κ.σούπας ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα
  • κόκκινο πιπέρι
  • 360 γραμμ. σπαγγέτι
  • μισό φλιτζ. τυρί ρικότα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Περίχυσε τα κοκκινογούλια με το 1/4 φλιτζ. λάδι και αλατοπίπερο. Τύλιξε το καθένα σε αλουμινόχαρτο και ψήσ’ τα μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 1 ώρα.
  • Μόλις κρυώσουν, καθάρισέ τα και κόψ’ τα σε κομμάτια.
  • Βάλε στο μπλέντερ τα παντζάρια, τα καρύδια και την ντομάτα. Ρίξε αλάτι και κόκκινο πιπέρι και πολτοποίησέ τα.
  • Βράσε τα ζυμαρικά σου σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  • Στράγγισέ τα και κράτα 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.
  • Βάλε τα ζυμαρικά πίσω στην κατσαρόλα και ρίξε το μίγμα με τα παντζάρια ανακατεύοντας.
  • Ρίξε λίγο λίγο το νερό που κράτησες μέχρι να γίνουν κρεμώδη τα ζυμαρικά.
  • Σέρβιρε βάζοντας λίγο τυρί σε κάθε πιάτο, κόκκινο πιπέρι και φυλλαράκια βασιλικού καθώς και λίγο λάδι.

Tip


Read More

And More