Σπαγγέτι με ποικιλία μανιταριών και σόγια σος

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Πεντανόστιμα ζυμαρικά με σάλτσα από βουτυρωμένη σόγια σος και τρία είδη άγριων μανιταριών

Συστατικά

  • 230 gr σπαγγέτι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδος
  • 120 gr μανιτάρια σιτάκε σε φέτες
  • 120 gr μανιτάρια πλευρώτους ψιλοκομμένα
  • 120 gr μανιτάρια πορτσίνι ψιλοκομμένα
  • 3 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 κ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1/4 φλ. λευκό κρασί
  • 1/2 φλ. ζωμός λαχανικών
  • 2 κ. σούπας σόγια σος
  • αλάτι, πιπέρι
  • τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις κάψει ρίξε τα μανιτάρια να σοταριστούν για περίπου τρία λεπτά με αλάτι και πιπέρι.
  • Αφαίρεσε τα μανιτάρια από το τηγάνι και πρόσθεσε μια κουταλιά βούτυρο.
  • Σοτάρισε το κρεμμυδάκι, ρίξε το κρασί ξύνοντας την επιφάνεια του τηγανιού με ξύλινη σπάτουλα, ώστε να ξεκολλήσουν τα υπολείμματα μανιταριών, πρόσθεσε το σκόρδο και ανακάτεψε για ένα λεπτό.
  • Πρόσθεσε το ζωμό και τη σόγια σος και βράσε για μερικά λεπτά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος στο μισό.
  • Ρίξε και το υπόλοιπο βούτυρο, επανάφερε τα μανιτάρια και πρόσθεσε τα σπαγγέτι, ανακατεύοντας μέχρι να ανακατευτούν πλήρως τα υλικά.
  • Πρόσθεσε αλατοπίπερο αν χρειαστεί και σέρβιρε με τριμμένη παρμεζάνα.

Read More

And More