Σπαγγέτι με σάλτσα μασκαρπόνε και λεμονιού

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Κρεμώδη ζυμαρικά με σος από τυρί κρέμα, λεμόνι, σπανάκι και φουντούκια

Συστατικά

  • 1/2 φλ. μασκαρπόνε
  • ξύσμα από 1 μέτριο λεμόνι
  • χυμός από 1 μέτριο λεμόνι
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 230 gr σπαγγέτι
  • 5 φλ. baby σπανάκι
  • 1/2 φλ. ψιλοκομμένα ψητά φουντούκια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το μασκαρπόνε με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και πιπέρι.
  • Σούρωσε τα ζυμαρικά διατηρώντας μισό φλιτζάνι από το νερό, ξαναγύρισέ τα στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και πρόσθεσε τη σάλτσα μασκαρπόνε.
  • Πρόσθεσε το μισό νερό που κράτησες, ώστε να γίνει η σάλτσα πιο ελαφριά και πρόσθεσε και το σπανάκι.
  • Ρίξε και τα ψημένα φουντούκια και σέρβιρε όσο είναι ζεστά.

Read More

And More