Spaghetti alla Corsara

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Aν είναι να ετοιμάσεις μακαρόνια, να το κάνεις από τους ειδικούς… Ιταλική παραδοσιακή συνταγή με μυστικό που κρύβεται στη… θάλασσα! Βάλε λίγο γαύρο μαρινάτο στην σαλτσούλα σου και δες τη γεύση της να απογειώνεται! Το έχω δοκιμάσει μετά από ξενύχτι σε φιλικό σπίτι στη Ρώμη και απλά ενθουσιάστηκα! Το μεγαλείο της απλότητας…

Συστατικά

  • 200 γρ. κολοκυθάκια
  • 1/2 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 30 γρ. μαϊντανό
  • 200 γρ. ντοματάκια
  • 280 γρ. σπαγκέτι
  • 35 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 20 γρ. μαριναρισμένο γαύρο
  • Αλάτι, ρίγανη, βασιλικό
  • Παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ψιλόκοψε το μαϊντανό και το βασιλικό και σόταρε μαζί με το σκόρδο σε ελαιόλαδο να πάρουν χρώμα
  • Πρόσθεσε και την ντομάτα σε μικρά κομματάκια, αλλά και τον γαύρο (ελαφρώς ξεπλυμένο από το παραπανίσιο αλάτι) και ρίξε μια πρέζα ρίγανη
  • Συμπλήρωσε τα κολοκυθάκια σε μικρές φετούλες και άφησε τη σάλτσα να ψηθεί για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά
  • Στη συνέχεια σβήσε με το κρασί και άφησε να εξατμιστεί το αλκόολ. Χαμήλωσε τη φωτιά
  • Εν τω μεταξύ ετοίμασε τα μακαρόνια σου, φροντίζοντας να παραμείνουν  al dente και γύρισέ τα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τη σάλτα σου
  • Σέρβιρε με τριμμένη παρμεζάνα

Tip

Είναι η σάλτσα σου αραιή; Έχουμε το μυστικό για να την δέσεις ξανά... Κάνε κλικ εδώ

Read More

And More