Spaghetti Cups με κεφτεδάκια

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια έξυπνη ιδέα για να σερβίρεις τα αγαπημένα σου σπαγγέτι με κόκκινη σάλτσα και κεφτεδάκια σε μπουφέ… ένας διαφορετικός τρόπος να απολαύσεις ζυμαρικά με την παρέα, χωρίς να βγάζεις σερβίτσια και μαχαιροπήρουνα. Άσε που στο spaghetti cup κρύβεται πεντανόστιμο τυράκι και ασπάρδι αυγού που απογειώνουν τη γεύση του. Κι όλα αυτά χωρίς να τηγανήσεις τίποτα… καλό;

Συστατικά

  • 400γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1/4 του φλιτζανιού τριμμένο ψωμί
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κ.σ. γάλα
  • 200γρ. σπαγγέτι σπασμένα στα δύο
  • 3 ασπράδια αυγών
  • Ελαιόλαδο
  • Τριμμένη παρμεζάνα (περίπου 30γρ.)
  • 1/4 του φλιτζανιού τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1 1/2 φλιτζάνι μαρινάρα σος + 3 κ.σ. επιπλέον [Δες πώς μπορείς να την ετοιμάσεις εδώ]
  • Ψιλοκομμένο βασιλικό
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε στο φούρνο στους 160o. Λάδωσε ελαφρά ένα ταψί/λαμαρίνα και στρώσε λαδόκολλα
  • Σε ένα μεγάλο μπολ πλάσε τον κιμά, το αυγό και το γάλα. Αλατοπιπέρωσε. Φτιάξε 12 κεφτεδάκια ανάμεσα στα χέρια σου και στρώσε στο ταψί με τη λαδόκολλα που ετοίμασες. Άφησε στο φούρνο να ψηθούν για 25′ λεπτά περίπου
  • Στο μεταξύ βάλε αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα και βράσε τα μακαρόνια σου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στράγγιξε και άφησε να κρυώσουν
  • Βγάλε τα κεφτεδάκια από το φούρνο και αφού τα βάλεις σε κατσαρόλα, περίχυσε με τη σος μαρινάρα και βάλε στο μάτι σε πολύ χαμηλή φωτιά να κρατήσεις τα κεφτεδάκια ζεστά
  • Αφού κρυώσει το σπαγγέτι, χτύπησε τα ασπράδια αυγού να αφρατέψουν και ρίξε μέσα στο μπολ τα ζυμαρικά. Πρόσθεσε και την παρμεζάνα με τη μοτσαρέλα, καθώς και τρεις κουταλιές από τη μαρινάρα σος. Ανακάτεψε καλά
  • Λάδωσε ελαφρά ένα ταψάκι με δώδεκα muffin μεγάλου μεγέθους. Βάλε 1/3 του φλιτζανιού από τα ζυμαρικά σε κάθε θέση. Περίστρεψε τα μακαρόνια με ένα πιρούνι μέσα στη θήκη και πίεσε με τα δάκτυλα να κάλύψει τα κενά και να σχηματίσεις μια “λακούβα” στο κέντρο. Ψήσε στο φούρνο στους 180oC για 15 λεπτά
  • Βγάλε τα spaghetti cups από το φούρνο, άφησε να κρυώσουν καλά και ξεφόρμαρε. Βάλε μια κουταλιά από τη σάλτα της κατσαρόλας στο κέντρο του, από πάνω ένα κεφτεδάκι και περίχυσε με μια ακόμη κουταλιά σάλτσα
  • Σέρβιρε ζεστά…

Tip

Αν θέλεις να τα ετοιμάσεις από νωρίς, κράτησε τα spaghetti cups ξεχωριστά από τη σάλτσα με τα κεφτεδάκια και... "συναρμολόγησε" το πιάτο σου λίγο πριν το σερβίρεις

Read More

And More