Σπανακόπιτα

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η σπανακόπιτα δεν θέλει συστάσεις… απλά να έχεις την υπομονή και την όρεξη να την ετοιμάσεις.

Συστατικά

  • 8 χωριάτικα φύλλα
  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 1/4 του κιλού λάπατα
  • 1/4 του κιλού φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 400 γρ. φέτα
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 αυγά
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε και πλύνε τα χόρτα σου και τα μυρωδικά. Ψιλόκοψέ τα όλα μαζί σε μια μεγάλη λεκάνη,αλάτισε και άφησε να βγάλουν τα υγρά τους
  • Στίψε με το χέρι να φύγουν τα πολλά νερά και πρόσθεσε τη φέτα τριμμένη μαζί με τα αυγά, το γάλα, μπόλικο πιπέρι και το ελαιόλαδο
  • Μοίρασε τα χόρτα σε 2 μέρη και στρώσε 3 φύλλα σε μεγάλο τετράγωνο ταψί
  • Άπλωσε το ένα μέρος από τα χόρτα και σκέπασε με 2 φύλλα, λάδωσε τα φύλλα και βάλε και τα υπόλοιπα χόρτα
  • Κάλυψε με τρία ακόμη φύλλα και δίπλωσε τις άκρες των φύλων στις άκρες του ταψιού
  • Χάραξε σε κομμάτια τα φύλλα και ράντισε με λίγο ελαιόλαδο με νερό πάνω από όλη την πίτα
  • Ψήσε στους 200oC για περίπου 1 ώρα

Tip


Read More

And More