Σπανακόρυζο με γιαούρτι

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Δροσερό και μυρωδάτο σπανακόρυζο με φρέσκα βότανα

Συστατικά

  • 2 φλ. ρύζι (καρολίνα)
  • 600 gr σπανάκι
  • 200 gr γιαούρτι
  • 3 πράσα, το λευκό τμήμα
  • 7 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 φλ. μάραθος
  • 1 φλ. άνηθος
  • 1/2 φλ. δυόσμος
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. κρασί λευκό
  • χυμός από ένα λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε καλά το σπανάκι και κόψε σε μεγάλα κομμάτια.
  • Κόψε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το μισό λάδι και σόταρε τα κρεμμύδια και τα πράσα σε χαμηλή φωτιά.
  • Πρόσθεσε το ρύζι, ανακάτεψε με τα υπόλοιπα υλικά και ρίξε το κρασί.
  • Μόλις εξατμιστεί το κρασί, πρόσθεσε τέσσερα φλιτζάνια νερό, αλατοπιπέρωσε το φαγητό, κλείσε με το καπάκι την κατσαρόλα και άσε να μισοψηθεί το ρύζι, ελέχγοντάς το τακτικά.
  • Όταν τα υγρά μειωθούν στη μέση του όγκου τους, πρόσθεσε στην κατσαρόλα το σπανάκι και το υπόλοιπο λάδι, ανακάτεψε καλά και άφησε να βράσει τελείως.
  • Πρόσθεσε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και το γιαούρτι και ανακάτεψε το φαγητό.
  • Βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ράντισε με το χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας απαλά.

Tip


Read More

And More