Σπέσιαλ γεμιστές πιπεριές

1h 30'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Πεντανόστιμες χρωματιστές πιπεριές γεμιστές με κιμά και μπέικον

Συστατικά

  • 1/2 φλ. βρασμένο ρύζι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/8 φλ. καρότα
  • 1/8 φλ. σέλερι
  • 6 κόκκινες πιπεριές
  • 250 gr μοσχαρίσιος κιμάς
  • 250 gr μπέικον
  • 1 1/2 φλ. σάλτσα ντομάτας
  • 1/4 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1/3 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C.
  • Ζέστανε στο τηγάνι μία κουταλιά λάδι σε μέτρια φωτιά και τσιγάρισε τα καρότα και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ανακάτεψε στο τηγάνι τον κιμά και το μπέικον και μαγείρεψέ τα μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Πρόσθεσε τη σάλτσα ντομάτας και το κρασί και βράσε σε χαμηλώ φωτιά για δέκα λεπτά.
  • Ρίξε μέσα την κρέμα, τη μισή παρμεζάνα και το ρύζι και άσε το μείγμα άλλα πέντε λεπτά στη φωτιά.
  • Μόλις εξατμιστούν τα υγρά, γέμισε με το μείγμα τις πιπεριές.
  • Ράντισέ τες με μια κουταλιά λάδι και την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήσε για 30 λεπτά.
  • Σέρβιρε τις πιπεριές ζεστές με φρυγανισμένο ψωμί!

Read More

And More