Spicy ριγκατόνι με κυβάκια γλυκοπατάτας

30' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Αν λατρεύεις τα ζυμαρικά, τότε είναι σίγουρο πως αναζητάς νέες γεύσεις και διαφορετικές συνταγές για να τα απολαύσεις. Βάλε κύβους γλυκοπατάτας και σέρβιρε με μια υπέροχη και πικάντικη σος φυστικοβούτυρου.

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένη γλυκοπατάτα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 230 γρ. ριγκατόνι (μισό πακέτο περίπου)
  • 1/3 φλιτζανιού φυστικοβούτυρο
  • 1/2 συσκευασία τυρί κρέμα κομμένο σε κομμάτια (περίπου 100 γρ.)
  • 2 κ.γ. σος τσίλι
  • 1 κ.σ. σος σόγιας
  • 6 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 230oC βαθμούς. Άλειψε ένα ρηχό ταψί με λάδι και άστο στην άκρη.
  • Βάλε τη γλυκοπατάτα σε ένα μπολ και ανακάτεψέ την με την 1 κ.σούπας λάδι, το τσίλι, την κανέλα και τη ζάχαρη. Άπλωσε τη γλυκοπατάτα στο ταψί και ψήσε για 20′ λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
  • Βράσε τα ζυμαρικά. Σούρωσέ τα κρατώντας ένα φλιτζάνι από το νερό που τα έβρασες.
  • Σε μια κατσαρόλα βάλε το φυστικοβούτυρο, το τυρί, τη σος τσίλι και σόγιας. Ανακάτεψε και ρίξε μέσα τα 3/4 του φλιτζανιού από το ζεστό νερό των μακαρονιών. Συνέχισε το ανακάτεμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά το μίγμα. Αν το μίγμα είναι πολύ πηχτό ρίξε και το υπόλοιπο νερό.
  • Στο τέλος πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια (κράτα μερικά για το σερβίρισμα).
  • Σέρβιρε βάζοντας ριγκατόνι, γλυκοπατάτα και λίγη από τη σος με το φυστικοβούτυρο. Πασπάλισε με κρεμμυδάκια.

Tip


Read More

And More