Σπιτική πίτσα με πέστο καρότου και μυρωδικά

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Αρωματική πίτσα με χειροποίητη ζύμη, πέστο από φύλλα καρότου και φρέσκα βότανα

Συστατικά

  • 2 κ. γλυκού ζάχαρη
  • ½ κ. γλυκού ξερή μαγιά
  • 2¼ φλ. αλεύρι γοχ
  • 1½ κ. σούπας + έξτρα για το ψήσιμο ελαιόλαδο
  • 2 κ. γλυκού αλάτι
  • ⅓ φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κ. σούπας χυμός lime
  • 1 φλ. + έξτρα για το σερβίρισμα φρέσκος βασιλικός
  • 1 φλ. + έξτρα για το σερβίρισμα φύλλα καρότου
  • ⅓ φλ. + έξτρα για το σερβίρισμα ελαιόλαδο
  • ¼ φλ. + έξτρα για το σερβίρισμα δυόσμος
  • αλάτι
  • 4 μέτρια καρότα σε φλοίδες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Στον κάδο του μίξερ ανακάτεψε την ζάχαρη με την μαγιά και 1/4 φλιτζανιού ζεστό νερό με τον αναδευτήρα ζύμης.
  • Πρόσθεσε το αλεύρι και το λάδι και συνέχισε να ανακατεύεις σε χαμηλή ταχύτητα για περίπου έξι λεπτά.
  • Κάλυψε την ζύμη και άφησέ την για μισή ώρα να “ξεκουραστεί” σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Πρόσθεσε το αλάτι και πλάσε την ζύμη μέχρι να το αφομοιώσει.
  • Κόψε το ζυμάρι στην μέση και πλάσε δύο μπάλες.
  • Βάλε τις μπάλες ζύμης σε δύο μπολ, ράντισέ τες με μπόλικο λάδι, κάλυψέ τες με μεμβράνη και άφησέ τες στο ψυγείο για μία ημέρα.
  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 270 βαθμούς και άφησε την ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Στο μπλέντερ χτύπησε την παρμεζάνα με το σκόρδο, τον χυμό lime, τον βασιλικό, τα φύλλα καρότου, το λάδι και τον δυόσμο με αλατοπίπερο.
  • Πλάσε τα δύο ζυμάρια σε στρογγυλό σχήμα και τοποθέτησέ τα σε ελαφρώς λαδωμένα ταψιά για πίτσα.
  • Μοίρασε από πάνω το πέστο καρότου και τις φλοίδες καρότου.
  • Ράντισε με λάδι, πασπάλισε με αλάτι και ψήσε για περίπου 12 λεπτά.
  • Όταν κρυώσει ελαφρώς η πίτσα, πασπάλισε με έξτρα φύλλα καρότου, βασιλικού και δυόσμου και σέρβιρε.

Read More

And More