Σπιτική πίτσα με μπέικον και ψητά αυγά

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή χειροποίητη πίτσα με τραγανό μπέικον και αυγά φούρνου

Συστατικά

  • 8 φέτες μπέικον
  • 1 1/2 κ. σούπας καλαμποκάλευρο
  • 1 έτοιμη ζύμη για πίτσα
  • 1 1/2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 230 gr μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 μεγάλα αυγά
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/4 κ. γλυκού μπούκοβο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και άλειψε με λίγο λάδι ένα ταψί.
  • Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το μπέικον να ψηθεί για περίπου τέσσερα λεπτά.
  • Αφαίρεσε το μπέικον από το τηγάνι και άφησέ το σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει.
  • Πασπάλισε με το καλαμποκάλευρο μια επιφάνεια και άνοιξε τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα με διάμετρο 30 cm.
  • Μετάφερε τη ζύμη στο ταψί και άλειψέ τη με το λάδι.
  • Πασπάλισε τη ζύμη με το σκόρδο και άπλωσε από πάνω τη μοτσαρέλα, το μπέικον και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  • Ψήσε στο φούρνο για περίπου 12 λεπτά, αφαίρεσε το ταψί από το φούρνο και πρόσθεσε προσεκτικά τα τρία αυγά, σαν να είναι “μάτια”.
  • Ξαναβάλε το ταψί στο φούρνο και ψήσε για επιπλέον 10 λεπτά.
  • Σέρβιρε όσο είναι ζεστή πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό και το μπούκοβο.

Read More

And More