Spring Rolls στο φούρνο

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένα ρολάκι γεμάτο λαχανικά και μια γλυκόξινη γεύση που σε τρελαίνει. Είναι τα κλασικά ορεκτικά σε ένα κινέζικο ή γιαπωνέζικο delivery. Γιατί όμως να τα παραγγείλεις, αφού μπορείς να το ετοιμάσεις μόνη σου;

Συστατικά

  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα μανιτάρια κομμένα julienne
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκλείδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ.γ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 2 φλιτζάνια λευκό λάχανο λεπτοκομμένο στον τρίφτη
  • 2 καροτάκια τριμμένα
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε πολύ λεπτές λωρίδες
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. hoisin sauce (θα την βρεις στο ράφι με τα oriental προϊόντα)
  • 12 φύλλα  spring rolls
  • 1/2 κ.γ. σουσαμέλαιο
  • Για την γλυκόξινη σάλτσα: 1 κ.σ. λευκό ξίδι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. νερό
  • 2 κ.γ. σόγια σος
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 πρέζα ταμπάσκο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το ελαιόλαδο στο τηγάνι να κάψει και σόταρε πρώτα τα μανιτάρια για 2 λέπτο
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το τζίντζερ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ένα λεπτάκι
  • Πρόσθεσε τώρα και το λάχανι, το καρότο και την πιπεριά, ανακατεύοντας τα λαχανικά σου να μαραθούν ελαφρά
  • Βάλε σε ένα μπολ 1/2 φλιτζάνι νερό, την hoisin sauce και διάλυσε το  κορν φλάουρ
  • Σβήσε με αυτό τα λαχανικά και άφησε 1 λεπτό να δέσει λίγο η σάλτσα. Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει η γέμιση
  • Στρώσε τα φύλλα και κράτησε δίπλα στην επιφάνεια εργασίας λίγο νερό
  • Βάλε 2 κουταλάκια από την γέμιση στην άκρη και τύλιξε το φύλλο. Βρέξε την εσωτερική άκρη του με λίγο νερό και τελείωσε το τύλιγμα. Δίπλωσε τις άκρες
  • Στρώσε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και ακούμπησε τα spring rolls με την ένωση προς τα κάτω. Στρώσε τα όλα και άλειψε με λίγο σουσαμέλαιο
  • Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 20 λεπτά, γυρίζοντας περίπου στο μισό χρόνο
  • Στο μεταξύ ανάμειξε τα υλικά της σος, ανακάτεψε και σέρβιρε μαζί με τα spring rolls

Tip


Read More

And More