Αχλάδια ποσέ σε σιρόπι cranberry

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

H διάσημη ηθοποιός λατρεύει τη μαγειρική κι εμείς δεν χάνουμε ευκαιρία να βρίσκουμε τις αγαπημένες τις συνταγές για να στις αποκαλύψουμε. Αχλάδια ποσέ με σιρόπι και cranberries. Γευστικό και νηστίσιμο  γλυκάκι για όλες τις ώρες.

Συστατικά

  • 8 μικρά αχλάδια (η ποικιλία “κοντούλες” είναι ιδανική)
  • 5 κ.σ. μέλι
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • Τη φλούδα από ένα πορτοκάλι (μόνο το πορτοκαλί μέρος)
  • Τη φλούδα από ένα πορτοκάλι (μόνο το πορτοκαλί μέρος)
  • 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
  • 1 βανίλια κομμένη στη μέση
  • 1 σακουλάκι τσάι με άρωμα φρούτων
  • 2 ¾ του φλιτζανιού φρέσκα cranberries
  • 1 ξυλάκι κανέλας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξεφλούδισε προσεκτικά τα αχλάδια, χωρίς όμως να τα κόψεις. Βάλε σε μια κατσαρόλα που να τα χωράει όλα στριμωγμένα. Πρόσθεσε αρκετό νερό ώστε να τα σκεπάσει και συμπλήρωσε το μέλι, τη ζάχαρη και τη φλούδα πορτοκάλι και λεμόνι. Συμπλήρωσε το ξυλάκι κανέλας
  • Αφού χωρίσεις τη βανίλια στα δύο, ξύσε με μικρό μαχαίρι το εσωτερικό της μέσα στην κατσαρόλα. Ρίξε και το ίδιο το φασόλι στο σιρόπι. Πρόσθεσε και το φακελάκι το τσάι και ανακάτεψε προσεκτικά να μην διαλύσεις τα φρούτα, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε τα αχλάδια να σιγοβράσουν για δέκα λεπτά, ώστε να μαλακώσουν
  • Πρόσθεσε στην κατσαρόλα και τα cranberries και συνέχισε τα βράσιμο να σκάσουν τα μικρά φρουτάκια για τρία-τέσσερα λεπτά. Σε αυτό το σημείο πέταξε το σακουλάκι με το τσάι.
  • Βγάλε τα αχλάδια σε μεγάλο μπολ που κλείνει. Σκέπασε το γλυκό και αφού κυρώσει αρκετά βάλε στο ψυγείο όλο το βράδυ
  • Αφαίρεσε τις φλούδες των φρούτων και την κανέλα, το φασόλι της βανίλιας. Σέρβιρε σε πιάτο περιχύνοντας τα αχλάδια με το σιρόπι

Tip


Read More

And More