Caramores Enchilados

40' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η super star Gloria Estefan έχει καταγωγή από την Κούβα και γνωρίζει πολύ καλά την κουζίνα από τη χώρα καταγωγής της. Λατρεύει το μαγείρεμα και έχει κυκλοφορήσει και βιβλίο με συνταγές μαγειρικής. Μια από αυτές είναι αυτές οι λαχταριστές γαρίδες σε κόκκινη σάλτα και ελιές.
Πηγή: nbclatino.com

Συστατικά

  • 400γρ. τοματάκια κονσέρβα ψιλοκομμένα
  • Αλάτι
  • Ξηρή ρίγανη
  • Μια πρέζα κύμινο σε σκόνη
  • 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/2 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1/2 πράσινη πιπεριά καθαρισμένη και κομμένη σε καρεδάκια
  • 1/4 του φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
  • 7-8 πράσινες ελιές γεμιστές με πιπεριά
  • 1 1/2 κιλό μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ, ανάμειξε την τομάτα, το αλάτι, τη ρίγανη και το κύμονο.
  • Σε μεγάλο τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε το κρεμμύδι. Πρόσθεσε το σκόρδο και τις πράσινες πιπεριές ανακατεύοντας να αναμειχθούν και να μαλακώσουν. Σβήσε με το λευκό κρασί και άφησε το αλκόολ να εξατμιστεί. Τέλος, ρίξε τη σάλτσα ντομάτας και άφησε τη σάλτσα να πάρει βράση. Χαμήλωσε τη φωτιά πρόσθεσε τις πιπεριές και άφησε το φαγητό να σιγοβράσει για 15′ λεπτά.
  • Ρίξε τις γαρίδες στη σάλτσα και συνέχισε το ψήσιμο για 5′ με 6′ λεπτά, ανακατεύοντας περιοδικά.
  • Μοίρασε τις γαρίδες σε τέσσερα πιάτα και πασπάλισε με τη σάλτσα.

Tip

Με ένα καλαμάκι για σουβλάκια ή μικρό μαχαιράκι τρύπησε ελαφρά τις γαρίδες να δεις αν ψήθηκαν πριν κατεβάσεις το φαγητό από τη φωτιά.

Read More

And More