Crème Brûlée

4
Mερίδες

Η αγάπη της Τζάκι Κέννεντι για τη Γαλλία είναι γνωστή. Επομένως ήταν επόμενο να μείνει στην ιστορία του Λευκού Οίκου για ένα γαλλικό γλυκό, την κρεμ μπρουλέ. Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο βιβλίο First Ladies Cookbook.

Συστατικά

  • 3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κομμάτι βανίλια
  • 6 κ.σούπας ζάχαρη
  • 4 κρόκους
  • 2 αυγά
  • καστανή ζάχαρη για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε σε μπεν μαρί την κρέμα με τη βανίλια και ζέστανέ τα.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτύπα τη ζάχαρη με τους κρόκους να αφρατέψουν.
  • Βγάλε τη βανίλια από την κρέμα και ρίξε αργά αργά και προσεκτικά την κρέμα μέσα στους κρόκους ανακατεύοντας απαλά.
  • Βάλε το μίγμα στο μπεν μαρί που βράζει και ανακάτευε μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα.
  • Σέρβιρε σε μικρά μπολάκια και βάλε στο ψυγείο για μερικές ώρες να δέσει η κρέμα.
  • Λίγο πριν σερβίρεις, κάλυψε την επιφάνεια της κρέμας σε κάθε μπολάκι με καστανή ζάχαρη.
  • Βάλε κάθε μπολάκι μέσα σε μπολ με πάγο.
  • Με ένα μαγειρικό καμινέτο κάψε τη ζάχαρη μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει και να σκουρύνει. Μην το παρακάνεις γιατί θα καεί.

Tip

Σέρβιρε με ένα κλωναράκι βανίλιας για ντεκόρ!

Read More

And More