Crème Brûlée

Crème Brûlée | tlife.gr
Εύκολη
4 μερίδες

Η αγάπη της Τζάκι Κέννεντι για τη Γαλλία είναι γνωστή. Επομένως ήταν επόμενο να μείνει στην ιστορία του Λευκού Οίκου για ένα γαλλικό γλυκό, την κρεμ μπρουλέ. Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο βιβλίο First Ladies Cookbook.

Συστατικά
  • 3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κομμάτι βανίλια
  • 6 κ.σούπας ζάχαρη
  • 4 κρόκους
  • 2 αυγά
  • καστανή ζάχαρη για το σερβίρισμα
Τρόπος μαγειρέματος
  • Βάλε σε μπεν μαρί την κρέμα με τη βανίλια και ζέστανέ τα.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτύπα τη ζάχαρη με τους κρόκους να αφρατέψουν.
  • Βγάλε τη βανίλια από την κρέμα και ρίξε αργά αργά και προσεκτικά την κρέμα μέσα στους κρόκους ανακατεύοντας απαλά.
  • Βάλε το μίγμα στο μπεν μαρί που βράζει και ανακάτευε μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα.
  • Σέρβιρε σε μικρά μπολάκια και βάλε στο ψυγείο για μερικές ώρες να δέσει η κρέμα.
  • Λίγο πριν σερβίρεις, κάλυψε την επιφάνεια της κρέμας σε κάθε μπολάκι με καστανή ζάχαρη.
  • Βάλε κάθε μπολάκι μέσα σε μπολ με πάγο.
  • Με ένα μαγειρικό καμινέτο κάψε τη ζάχαρη μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει και να σκουρύνει. Μην το παρακάνεις γιατί θα καεί.
* TIP ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Σέρβιρε με ένα κλωναράκι βανίλιας για ντεκόρ!

Ψάχνετε κάποια συνταγή;
MENU
ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ