Crispy βάση ροδάκινου με παγωτό

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια γλυκιά συνταγή από την Pretty Woman Julia Roberts. Τραγανή βάση από ροδάκινο με μια ωραία μπάλα παγωτό. Η Julia Roberts μοιράζεται μαζί μας το αγαπημένο μας γλυκό

Συστατικά

  • 7 ροδάκινα σφιχτά χωρίς το κουκούτσι και κομμένο σε φέτες
  • 1/4 του φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1/4 του φλιτζανιού ουίσκι
  • 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/4 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
  • 4 κ.σ βούτυρο
  • Για τη σος: 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ κανέλλα σε σκόνη
  • 1 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • Παγωτό βανίλια-γιαούρτι για συνοδευτικό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το φούρνο σους 280 οC
  • Σε μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα ροδάκινα με το χυμό λεμονιού. Πρόσθεσε και το ουίσκι τη ζάχαρη, καστανή και λευκή και ανακάτεψε καλά
  • Βουτύρωσε ένα μικρό ταψάκι και άπλωσε το μείγμα
  • Ρίξε εδώ κι εκεί στην επιφάνεια μικρά κομματάκια από το βούτυρο
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ: Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, την κανέλα μέχρι να γίνουν ένα μείγμα
  • Πρόσθεσε σταδιακά το βούτυρο, ανακατεύοντας σιγά, σιγά να γίνει μια μάζα
  • Περίχυσε με αυτό τα ροδάκινά σου σκέπασε το ταψάκι με ένα αλουμινόχαρτο και ψήσε για 40 λεπτά
  • Αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και ψήσε άλλα δέκα λεπτά να πάρει χρώμα.
  • Άφησε να κρυώσει ελαφριά και σέρβιρε χλιαρό με μια μπάλα παγωτό γιαούρτι

Tip

Δοκίμασε το ίδιο γλυκό με βάση από φράουλες...

Read More

And More