Φιλέτο σολομού με σος μουστάρδας

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Η βρετανίδα τραγουδίστρια μοιράζεται μια ελαφριά συνταγή που λατρεύει να ετοιμάζει και απολαμβάνει χωρίς τύψεις μια και έχει πολύ λίγες θερμίδες.

Συστατικά

  • 1 φιλέτο σολομού
  • 2 κ.σ. ελαόλαδο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • Για την σος 1/2 κ.γ ξίσμα λεμονιού και 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 100 γρ. μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
  • 100 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 2 κ.σ. μουστάρδα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Άλειψε το φιλέτο και από τις δύο πλευρές με ελαιόλαδο και αλατοπιπέρωσε
  • Πέρασέ το από το σουσάμι
  • Ζέστανε λίγο λάδι σε τηγάνι και ψήσε το φιλέτο για 6 λεπτά κάθε πλευρά
  • Ανακάτεψε όλα τα υλικά για την σος σε ένα μπολ και πρόσθεσε στο τέλος όσο λεμόνι χρειάζεται (ανάλογα με το πόσο θες)
  • Περίχυσε το φιλέτο με την σος και σέρβιρε με λαχανικά

Tip


Read More

And More