Φριτάτα με μπέικον και πατάτα

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η Scarlett Johansson είναι μια πανέμορφη ηθοποιός, μητέρα και σύζυγος. Μια από τις αγαπημένες της ασχολίες είναι το μαγείρεμα το οποίο απολαμβάνει γιατί όπως αποκαλύπτει το θεωρεί θεραπευτικό. Η φριτάτα είναι η σπεσιαλιτέ της και έχουμε τη συνταγή! 

Συστατικά

  • 6 αυγά
  • 3 κ.σούπας γάλα
  • 3 κ.σούπας κρέμα γάλακτος
  • μια πρέζα αλάτι, μια πρέζα πιπέρι
  • 100 γραμμ. βρασμένη πατάτα
  • 100 γραμμ. καπνιστό μπέικον
  • 2 κ.σούπας ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
  • 75 γραμμ. τυρί γκρουγιέρ (ή γραβιέρα)
  • λίγο βούτυρο για το τηγάνι
  • λίγη τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ψιλόκοψε το μπέικον και τηγάνισέ το μέχρι να γίνει τραγανό.
  • Χτύπα μαζί τα αυγά, το γάλα και την κρέμα, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Κόψε σε κύβους την πατάτα και ανάμιξέ την με το μπέικον, το κρεμμυδάκι και το τυρί κομμένο σε μικρά κομματάκια.
  • Ρίξε τα μέσα στα αυγά και ανακάτεψε.
  • Βάλε ένα μικρό τηγάνι που μπαίνει και στο φούρνο σε μέτρια φωτιά και ρίξε μέσα λίγο βούτυρο να λιώσει.
  • Ρίξε μέσα τα αυγά και ψήσε μέχρι να ροδίσει από κάτω.
  • Πασπάλισε με λίγη παρμεζάνα και βάλε το τηγάνι στο γκριλ και αρκετά ψηλά στο φούρνο για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και από πάνω.
  • Σέρβιρε τη φριτάτα σου ζεστή ή κρύα.

Tip

Το μυστικό για την τέλεια φριτάτα είναι να τη βγάλεις από το φούρνο πριν γίνει τελείως ώστε να έχει τέλεια υφή.

Read More

And More