Γεμιστές πατάτες με κιμά

1,5 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η Μαρία Μενούνος φτιάχνει γεμιστές πατάτες που μπορείς να σερβίρεις και ως ένα εντυπωσιακό ορεκτικό στα “καλά” σου τραπέζια!

Συστατικά

  • 2 μέτριες πατάτες
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • ένα τέταρτο κιμά
  • 1 μέτρια ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι
  • μισό φλιτζ. τριμμμένο τσένταρ
  • μισό φλιτζ. ξινή κρέμα light ή γιαούρτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Αφού τις πλύνεις καλά και τις στεγνώσεις, τρίψε τις πατάτες εξωτερικά με το λάδι.
  • Ψήσε τες για 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  • Κόψ’ τες στη μέση οριζόντια και αφαίρεσε προσεκτικά την ψίχα τους σε ένα μπολ και λιώσε την.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σώταρε τον κιμά να ροδίσει.
  • Ρίξε την ντομάτα, τα κρεμμυδάκια, την ψίχα της πατάτας και αλατοπίπερο.
  • Σώταρε για ένα λεπτό.
  • Βάλε το μίγμα του κιμά μέσα στις αδειασμένες πατάτες και βάλε τες σε ταψί.
  • Πασπάλισε κάθε πατάτα με τυρί και ψήσε για 15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Σέρβιρε με λίγη ξινή κρέμα ή γιαούρτι αν θέλεις.

Tip


Read More

And More