Κεφτεδάκια με καρότο και χαλούμι

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Mια συνταγή από το βιβλίο διατροφής που έχει γίνει εμμονή για τη Vicotria τον τελευταίο καιρό. Ένας τρόπος να ισορροπήσεις το PH στη διατροφή σου και να επιλέγεις αλκαλικές και όχι όξινες τροφές. [Μάθε περισσότερα εδώ]

Συστατικά

  • 4 μεγάλα καρότα τριμμένα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 30γρ. κόλιαντρο
  • 1 λεμόνι
  • 100γρ. χαλούμι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 20γρ. κρεμμύδι τριμμένο
  • 40γρ. ριζάλευρο
  • 2 κ.σ. μαραθόσπορο
  • Το ασπράδι από 1 μεγάλο αυτό
  • Για το  Dressing: 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Το χυμό από 2 lime
  • 1 κ.σ. νέκταρ αγάβης

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο βάλε δύο κουταλιές ελαιόλαδο και πρόσθεσε το μαραθόσπορο. Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε στην άκρη
  • Ανάμειξε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και πλάσε κεφτεδάκια πιέζοντας καλά να φύγει η πολύ υγρασία
  • Βάλε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι και γύρισε από τις δύο πλευρές να πάρει ελαφρύ χρώμα και βάλε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175oC για 15 περίπου λεπτά
  • Χτύπησε όλα τα υλικά για το dressing μαζί
  • Σέρβιρε τα κεφτεδάκια με φρέσκια ρόκα και το dressing

Tip


Read More

And More