Κις με μπρόκολο και τσένταρ

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η όμορφη Αμερικανή φαίνεται πως έχει άριστη σχέση με την κουζίνα. Διαβάζουμε πως κατεβαίνει συχνά στη λαϊκή αγορά για φρέσκα προϊόντα. Ψάξαμε στο διαδίκτυο και βρήκαμε μια κις που απ’ ό,τι φαίνεται είναι από τις αγαπημένες της.

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 φλιτζάνια μπρόκολο κομμένο σε μικρέ φουντίτσες
  • 5 αυγά
  • 350ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 1/3 του φλιτζανιού γάλα
  • 2 φλιτζάνια τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 1 πακέτο ζύμη για τάρτα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180οC
  • Βάλε ελάχιστο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος και σόταρε τα λαχανικά σου για πέντε λεπτά
  • Χτύπησε τα αυγά, πρόσθεσε την κρέμα και το γάλα να γίνουν ένα σώμα. Αφού κρυώσουν ελαφρά τα λαχανικά σου ρίξε τα μέσα στο μείγμα με τα αυγά.
  • Τέλος συμπλήρωσε το τριμμένο τυρί και ανακάτεψε καλά
  • Στρώσε τη ζύμη σε ταρτιέρα με λαδόκολλα , ώστε να καλύψεις καλά και τα τοιχώματα. Ρίξε τη γέμιση και ψήσε στο φούρνο για 40 με 45 λεπτά
  • Άφησε το κις να σταθεί για 10 λπετά πριν το κόψεις

Tip


Read More

And More