Κοτόπουλο με τζίντερ, μέλι και θυμάρι

40' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ο νικητής του YFSF εμφανίστηκε στο “Μες στην καλή χαρά” και μας έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή για κοτόπουλο με τζίντζερ, μέλι και θυμάρι.

Συστατικά

  • 400γρ. κοτόπουλο κομμένο μικρά κομμάτια
  • 2 κ.σ. τζίντζερ
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • ½ φλιτζάνι μέλι
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε σε ένα μπολ το τζίντερ, ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Πρόσθεσε το κοτόπουλο και ανακάτεψε καλά να πάει παντού. Σκέπασε και άφησε στο ψυγείο όλο το βράδυ.
  • Βάλε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σόταρε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα.
  • Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Τέλος, πρόσθεσε το μέλι και ανακάτεψε. Πασπάλισε με το φρέσκο θυμάρι και άφησε λίγο να τραβήξει τα υγρά.
  • Σέρβιρε με ρύζι.

Tip


Read More

And More