Κρέπες με σολομό

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Είναι αμφίβολο αν η Πριγκίπισσα Νταϊάντα είχε πιάσει ποτέ κουτάλες και κατσαρόλες. Είχε όμως τον αγαπημένο της προσωπικό Chef, τον Darren McGrady! Ο βασιλικός chef ετοίμασε ένα βιβλίο με τις αγαπημένες συνταγές της Πριγκίπισσας με τίτλο Eating Royally. Μία από αυτές, οι κρέπες με σολομό…

Συστατικά

  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
  • ¼ του κ.γ αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 αυγό
  • 2 κρόκους αυγών
  • 2 ½ φλιτζάνια γάλα
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα μυρωδικά (άνηθο, μαϊντανό, κρεμμυδάκια)
  • ¼ του φλιτζανιού βούτυρο
  • 1κ.σ λάδι
  • Γέμιση: 750 γρ φιλέτο σολομού
  • ½ φλιτζάνι maple syrup
  • ½ φλιτζάνι μουστάρδα Dijon
  • 2 φλιτζάνια μαλακό κατσικίσιο τυρί
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε το αλεύρι με το αλάτι
  • Πρόσθεσε το αυγό και τους κρόκους και ανακάτεψε
  • Συμπλήρωσε με το γάλα και τα μυρωδικά και ανακάτεψε καλά
  • Λιώσε το βούτυρο να πάρει καστανό χρώμα και πρόσθεσέ το στη ζύμη. Άσε το μείγμα να σταθεί 15 λεπτά
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζε μια μικρή κουταλιά βούτυρο και ψήσε τις κρέπες
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ: Βάλε το φιλέτο σε ένα ταψάκι και πρόσθεσε από πάνω το maple syrup
  • Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά και αφαίρεσε από το φούρνο. Ρίξε το σιρόπι που απομένει πάνω από το φιλέτο
  • Κόψε το φιλέτο σε κυβάκια
  • Κόψε τις κρέπες τετράγωνες και άπλωσε επάνω ένα λεπτό στρώμα μουστάρδα
  • Συμπλήρωσε με τριμμένο κατσικίσιο τυρί και το σολομό
  • Τύλιξε τις κρέπες ρολάκια και άσε της στο ψυγείο για μισή ώρα
  • Σέρβιρε με ψιλοκομμένο άνηθο

Tip


Read More

And More